Uutiset

Savonlinnan joukkue mukana meripelastustaitokilpailussa

5.9.2016

Savonlinnan Järvipelastajien joukkue Itäviitta osallistui Raumalla viikonloppuna pidettyihin meripelastustaitokilpailuihin. Ensimmäistä kertaa kisassa mukana ollut joukkue saavutti kokonaistuloksissa 16. sijan.

Kilpailuun osallistui yhteensä 23 joukkuetta, joista 14 edusti Meripelastusseuran jäsenyhdistyksiä, kuusi pelastusalan viranomaisia ja yksi muita pelastusalan toimijoita. Lisäksi mukana oli vapaaehtoisten meripelastajien joukkueet Ahvenanmaalta ja Virosta.

Meripelastustaitokilpailuissa testattiin tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä silloin, kun vesillä pelastetaan ja autetaan ihmisiä. Kilpailuradan tehtävien teemat olivat ensiapu, navigointi, vedenvarasta pelastaminen, merimiestaito ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Lisäksi arvioitiin viestiliikenteen sujumista muiden rastien yhteydessä.

Itäviitta sai ajankohtaisrastilta toiseksi parhaat pisteet yhdessä muutaman muun joukkueen kanssa. Tänä vuonna ajankohtaisrastin aiheina olivat evakuointi ja ympäristötietoisuus.

Savonlinnalaisjoukkue oli kärkipäässä myös vedestä pelastamisessa ja sai hyvät pisteet merimiestaitorastilta.

Ensi vuoden kisat Savonlinnassa

Vuoden 2017 meripelastustaitokilpailut pidetään Savonlinnassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kyse on yhdestä merkittävimmästä Suomen Meripelastusseuran juhlavuoden tapahtumasta. Suomen Meripelastusseura täyttää ensi vuonna 120 vuotta.

Meripelastustaitokilpailuja on järjestetty vuodesta 1986 lähtien. Kyseessä on meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma, joka toimii myös meripelastajien yhteishengen kohottajana. 

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group