Uutiset

Savonlinnan Järvipelastajilla ollut vilkas kausi

23.7.2015

Epävakainen ja sateinen sää ei ole vähentänyt avustustarvetta Saimaan keskeisimmällä veneilyalueella. Ehkä hieman yllättäen Savonlinnan Järvipelastajien kokonaistehtävämäärä on jopa hieman kasvanut.

Tähän mennessä Savonlinnan Järvipelastajien yksiköille on kirjattu yhteensä 58 tehtäväsuoritetta, joista avustus- tai hälytystehtäviä on ollut 50 kappaletta. Viime vuonna vastaavaan aikaan tehtäviä oli kaikkiaan 53 kappaletta.

Suurin osa avustustehtävistä on johtunut alusten teknisistä vioista. Sen sijaan karilleajojen määrä on laskenut, mikä johtunee keskimääräistä korkeammalla olevasta Saimaan vedenpinnasta. Osaltaan tehtävämäärään jonkin verran vaikuttaa kaksi viikkoa normaalia aikaisemmin käynnistynyt päivystyskausi.

Avustustehtävien lisäksi PV Uuras ja PV Pärske miehistöineen on turvannut vesillä liikkujien matkaa useissa tapahtumissa. Kesän tapahtumista eniten voimavaroja vaatinut ponnistus oli Sulkavan Suursoudut, jonka turvavenetehtäviin Savonlinnan Järvipelastajat osallistui kuuden yksikön voimin. 

Savonlinnassa kausi jatkuu vilkkaana, sillä miehistöt harjoittelevat kahtena iltana viikossa koko kesäkauden ajan.  

Savonlinnan Järvipelastajien päivystys toimii ympäri vuorokauden aina jäiden tuloon saakka. 

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group