Uutiset

Uuden pelastusaseman suunnittelu käynnistyy

3.6.2015

Savonlinnan Järvipelastajien uuden pelastusaseman suunnittelu etenee. Hallitus nimesi 2.6.2015 kokouksessaan työryhmän, jonka tehtävänä on suunnitella aseman toiminnallisuus ja tarvittavat tilat.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Arsi Kajaus ja jäseninä Sami Mikkonen, Eero Palsa ja Kari Jalkanen. Työryhmän esitys valmistuu syyskuun loppuun mennessä. 

Nykyisen pelastusaseman tilat ja toiminnallisuus ei enää vastaa tämän päivän tarpeita. Asemalta puuttuu kokonaan miehistön tarvitsemat tilat ja lisäksi varusteiden sekä kaluston säilytys ja huolto aiheuttavat  päänvaivaa viikottain.

Savonlinnan Järvipelastajien hälytysmiehistössä toimii 26 henkilöä ja aktiivitoiminnassa on harjoittelijat mukaan lukien noin 45 henkilöä. Aktiivijäsenten määrä on kasvanut reippaasti viime vuosien aikana. Tänä vuonna harjoittelijakoulutuksen aloitti 15 uutta järvipelastajaa.

Kausi on käynnistynyt edellisvuotta vilkkaammin myös tehtävien osalta. Normaalia aikaisemmin käynnistynyt veneilykausi on poikinut erilaisia hälytys-, avustus- ja muita tehtäviä toukokuun loppuun mennessä yhteensä 20 kappaletta. Viime vuonna vastaavaan aikaan mennessä oli kirjattuna 12 tehtävää.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group