Uutiset

Tervetuloa tulokasinfoon 29.5.2018

23.5.2018

Haemme uusia jäseniä pelastusmiehistöön. Tulokasinfo pidetään Savonlinnan paloasemalla tiistaina 29.5. klo 18. Tervetuloa kuulolle! 

Tulokasinfossa kerrotaan yhdistyksen toiminnasta sekä järvipelastuksesta harrastuksena. Emme edellytä aikaisempaa veneilykokemusta tai muuta erityisosaamista. Tärkeintä on halu auttaa ja into oppia uutta.

Järvipelastajaksi haluavalta täytyy löytyä aikaa harrastukselle ja halua sitoutua melko tiiviiseen koulutukseen. Vastapainona pääsee reiluun porukaan auttamaan vesillä pulaan joutuneita. 

Uusien järvipelastajien taival alkaa tulokaskoulutuksella, jonka aikana tutustutaan vapaaehtoiseen järvipelastustoimintaan, omaan yhdistykseen sekä turvalliseen toimimiseen aluksilla. 

Kansimieskoulutus on hyvin käytännönläheistä ja harjoittelijat pääsevät jo aikaisessa vaiheessa mukaan tositoimiin osana pelastusmiehistöä. 

Noin vuoden kestävään kansimieskoulutukseen sisältyy alusturvallisuutta, merimiestaitoja, ensiapua, tekniikkaa, viestiliikennettä, etsintää sekä pelastus- ja avustustoiminnassa tarvittavia tietoja ja taitoja. Koulutus- ja harjoitusiltoja pidetään purjehduskaudella viikottain.

Monipuolisen koulutuksen tavoitteen on antaa vapaaehtoisille järvipelastajille sellaiset tiedot ja taidot, että he voivat turvallisesti ja tehokkaasti toimia pelastustehtävissä aluksilla. Koulutuksenja kokemuksenkautta on mahdollista edetä kansimiesharjoittelijasta aina pelastusaluksen päälliköksi asti.

SMPS Savonlinnan Järvipelastajat ry on Suomen Meripelastusseuraan kuuluva yhdistys, jonka toimii Saimaan keskeisimmällä veneilyalueella. Toiminta-alueella on vesistöä lähes 2500 neliökilometriä.Aktiivimiehistökoostuu vapaaehtoistyötä tekevistä jäsenistä, jotka auttavat alueellamme merihätään joutuneita veneilijöitä opiskelunsa ja päivätöidensä ohella. Pelastustehtävät tehdään itsenäisesti tai viranomaisten johdolla. 

Viime vuonna Savonlinnan Järvipelastajien miehistöt lähtivät hälytys-, avustus- tai veneturvallisuustehtävään 114 kertaa. Apua sai lähes 155 ihmistä ja 59 alusta.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group