Uutiset

Pelastusasemahanke etenee suunnitelmien mukaan

3.2.2018

Savonlinnan Järvipelastajien asemahanke etenee suunnitellussa aikataulussa. Tavoitteena on, että pelastusasema saadaan käyttöön tulevalla purjehduskaudella.

Pelastusasemahankeen toteutus alkoi syksyllä 2016 ja käytännön töihin päästiin huhtikuussa 2017. Remontin ensimmäisessä vaiheessa uusittiin kurjaan kuntoon päässyt vesikate ja toteutettiin aseman ympäristön mittavat maanmuokkaustyöt. 

Hanke jatkuu sisätilojen kunnostus- ja muutostöillä, jotka valmistuvat kevään aikana. Sen jälkeen on vuorossa varustaminen pelastusasemaksi. 

Rakennuksen pinta-ala on 87 neliötä ja asemalle tulee miehistö- ja koulutustilojen lisäksi riittävät kuivaus- ja varastotilat. Samalla pelastusaluksille saadaan sähköt laiturille sekä alueelle riittävä valaistus. 

Satamakonttorista pelastusasemaksi

Historiallisella Laitaatsillan telakka-alueella sijaitseva rakennus on valmistunut vuonna 1927. Alkuvuosina rakennuksessa oli rivetupa, jossa tehtiin tilkkeitä telakalla rakennettuihin tervahöyryihin ja lotjiin. Vuosien aikana siinä on ollut myös ruokala, miehistötupa, satamakonttori ja akkuvarasto. 

Komea punatiilinen rakennus on yksi alueen vanhimmista ja se on säilynyt ulkoisesti lähes alkuperäisessä asussaan.

Rakennuksen kunnostussuunnitelmat on tehnyt Insinööritoimisto Kaartinen Oy, sähkösuunnitelmat Juhani Kautonen ja iv-suunnitelmat Raimo Kapanen. Remontin toteuttaa Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto. Rakennuttajana toimii Stora Enso sekä sovituilta osin Savonlinnan Järvipelastajat.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group