Uutiset

Savonlinnan Järvipelastajien hälytysmiehistö vahvistui

15.6.2017

Savonlinnan Järvipelastajien viime vuonna aloittaneet harjoittelijat ovat saaneet vuoden kestäneet opintonsa päätökseen. Seitsemälle uudelle kansimiehelle luovutettiin koulutustasoa osoittavat tunnukset torstai-iltana. Samassa tilaisuudessa nimitettiin kuusi perämiestä sekä palkittiin pitkään mukana olleita yhdistyksen jäseniä.

Reilun vuoden kestäneen koulutuksensa aikana tuoreet kansimiehet ovat opiskelleet merimiestaitojen lisäksi alustekniikkaa, viestiliikennettä, ensiapua ja toimintaa etsintä-, pelastus- ja avustustehtävissä.

Kansimiesnimityksen myötä henkilöt saivat lisäksi oikeuden toimia hälytysmiehistön jäseninä yhdistyksen pelastusaluksilla.

Kuusi uutta perämiestä

Samassa tilaisuudessa nimitettiin kuusi uutta perämiestä, joiden päällystöopinnot ovat kestäneet vähintään puolitoista vuotta. Tahti on ollut tiivis, sillä parhaimmillaan päällystöharjoituksia on pidetty kolme kertaa viikossa.

Perämieskoulutus on merkittävä etappi matkalla pelastusaluksen päällikön tehtävään. Päällikön tehtävämääräyksen edellytyksenä on perämiehen koulutustason lisäksi aktiivinen osallistuminen hälytysmiehistön toimintaan harjoituksissa sekä avustus- ja hälytystehtävissä.

Päällikön tehtävämääräyksissä kiinnitetään huomiota henkilökohtaisten ominaisuuksien lisäksi muun muassa yksikön johtamiseen sekä aluksen käsittely- ja navigointitaitoihin.

Tunnustuksia pitkäaikaisesta toiminnasta

Tilaisuudessa luovutettiin tunnustuksia pitkäaikaisesta toiminnasta vapaaehtoisen meripelastuksen hyväksi.

Suomen Meripelastusseura on myöntänyt ansiomitalin ansiokkaasta toiminnasta Mikael Fyhrille ja Ahti Kokkoselle.  Meripelastusseuran ansiomerkit ovat saaneet Arsi Kajaus, Ari Kantanen, Sami Mikkonen, Tomi Putkonen ja Janne Silvennoinen.

Savonlinnan Järvipelastajien hälytysmiehistön vahvuus on 30 henkilöä. Lisäksi aktiivijoukkoon kuuluuu 12 harjoittelijaa, joista suurin osa aloitti kansimiesopintonsa toukokuun lopussa tänä vuonna.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group