Uutiset

Savonlinnan Järvipelastajien päivystyskausi alkoi

2.5.2016

Savonlinnan Järvipelastajien päivystyskausi käynnistyi 2.5.2016. Samalla otettiin käyttöön Meripelastusseuran uusi Trossi-jäsenille suunnattu palvelunumero. Numerosta 0800 30 22 30 saa apua vesillä niissä ongelmatilanteissa, joissa kyseessä ei ole vaaratilanne eikä avun saamisella ole kiire.

Tavoitteena on ohjata palvelunumeroon aiemmin asiakkailta suoraan pelastusalusten päivystäjille tulleet Trossi-avunpyynnöt sekä hätäkeskukseen tulleet kiireettömät avunpyynnöt.

Trossi-palvelunumero on tarkoitettu vain niitä tapauksia varten, jotka eivät täytä sisävesillä vesiliikenneonnettomuuden tai merialueella meripelastustehtävän tunnusmerkkejä.

Vaaratilanteessa tulee soittaa aina joko yleiseen hätänumeroon 112 tai merialueilla meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000.

Trossi on Suomen Meripelastusseuran jäsenpalvelu, jonka avulla veneilijä saa veloituksetta apua erilaisissa vesillä sattuvissa ongelmatilanteissa.

Odotettavissa vilkas kesä

Savonlinnan Järvipelastajat odottaa, että tuleva kausi on yhtä vilkas kuin edellinenkin. Viime vuonna Savonlinnan Järvipelastajien yksiköt suorittivat kaikkiaan 104 tehtävää, joista 90 oli hälytys- tai avustustehtäviä. Loput oli erilaisia veneilyturvallisuuteen liittyviä tapahtumia ja suoritteita.

Yhdistyksen pelastusyksiköt antoivat apua 124 henkilölle ja 59 alukselle.

Savonlinnan Järvipelastajat auttaa vesillä pulaan joutuneita veneilijöitä Saimaan vilkkaimmalla veneilyalueella. Useimmin avun tarpeeseen johtaa aluksen tekninen vika tai veneilijälle sattunut haveri. Myös pelastuslaitoksen kautta tulevat tehtävät työllistävät vapaaehtoisia jonkin verran.

Yhdistyksen hälytysmiehistöön kuuluu noin 30 henkilöä, jotka harjoittelevat taitojaan viikottain. Vapaaehtoisten pelastusalusten ympärivuorokautinen päivystys toimii koko avovesikauden ajan. 

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group